Maatschappelijk verantwoordelijk ondernemen

Het ongecontroleerd uitputten van het ecosysteem heeft de afgelopen decennia zijn sporen nagelaten. MVO – maatschappelijk verantwoord ondernemen – is daarom van wezenlijk belang. 
Ten Kate Textiel is zich als werkgever en textielgroothandel bewust van zijn rol in het grotere geheel, de invloed van het ondernemen op Mens en Milieu en handelt vanuit dit bewustzijn.

MVO begint bij jezelf

Maatschappelijk verantwoord ondernemen begint bij jezelf, om maar eens met een cliché te beginnen. Maar dit is wel de kern waar het om draait: waarde toevoegen en een inkomen genereren zonder de maatschappij en het milieu te benadelen. Uiteraard ondernemen we met een winstdoelstelling, dat is noodzakelijk voor de continuïteit van Ten Kate Textiel. Duurzaamheid hebben wij als een rode draad door ons bedrijf geweven. Als werkgever richten wij ons personeelsbeleid hierop in. De band met onze medewerkers en sociale betrokkenheid vertaalt zich in duurzame arbeidsrelaties en een zo optimaal mogelijke arbeidsproductiviteit. Ook bij onze toeleveranciers en klanten streven we naar duurzame relaties. De toegevoegde waarde om dit te realiseren naar onze klanten toe zijn persoonlijk advies en betrouwbaarheid. Kortom: onze insteek is om vooral ‘gewoon’ te blijven, goed voor elkaar en anderen te zorgen en zuinig om te gaan met (financieel) kapitaal en grondstoffen.

Mens en milieu

In ons assortiment is biologisch textiel opgenomen, zodat  klanten een eerlijke, groene keuze kunnen maken bij de aanschaf van textiel. Waar mogelijk, breiden wij dit aanbod geleidelijk uit. Op dit moment leveren wij bio badgoed, bedlinnen, tafellinnen, t-shirts, kokskleding en sloven. Onze eigen Puur & Eerlijk lijn is vervaardigd uit 100% biologisch katoen en heeft onder andere het Global Organic Standard (GOTS) label. GOTS garandeert dat alle stappen in het productieproces zijn uitgevoerd door erkende,  geselecteerde partners. Milieuvriendelijke hulpmiddelen en afvalwaterzuivering zijn verplicht.

Wij zoeken onze handelspartners zorgvuldig uit. Zo werken wij samen met diverse toeleveranciers die zijn aangesloten bij de Fair Wear Foundation. Deze organisatie controleert en beoordeelt doorlopend of internationale fabrieken zich houden aan de arbeidsnormen die in een gedragscode zijn vastgelegd. Ook worden steeds meer artikelen aan het assortiment toegevoegd die zijn voorzien van het Oeko-Tex Standaard 100 keurmerk. Dit keurmerk biedt de garantie dat het artikel is getest op voor de menselijke gezondheid schadelijke stoffen en voldoet aan wetenschappelijk gefundeerde maatstaven door onafhankelijke toetsingsinstituten. Dit geldt voor zowel de stoffen, naaigarens, accessoires uit metaal of kunststoffen zoals ritsen en knopen als speciaal aangebrachte coatinglagen zoals antisliplagen op sokken.

Max Havelaar Keurmerk

Artikelen met het Fairtrade logo van de stichting Max Havelaar geven de klant zekerheid dat deze zijn geproduceerd en verhandeld onder eerlijke, duurzame voorwaarden. Max Havelaar is in Nederland eigenaar van het Fairtrade keurmerk. Telers werken samen in coöperaties die zijn aangesloten bij de Fairtrade organisatie. De basis voor Fairtrade is milieuvriendelijke teelt, respect voor arbeidsrechten en een democratische werkwijze in de coöperaties. Kopers die producten afnamen bij Fairtrade coöperaties betalen een minimumprijs.

Bekijk hier het blog over Duurzaam textiel >

Bekijk onze Puur & Eerlijk Textiellijn > 

Om u beter van dienst te zijn, gebruiken wij cookies. Met de cookies volgen wij uw internetgedrag binnen onze site. Meer weten? Lees meer >

Meer informatie over uw privacy en veiligheid staat in ons privacy beleid