16 november 2018

De TOG waarde berekenen van kindertextiel

Heeft een kindje het te warm of te koud? Dat is soms lastig peilen. Gelukkig bestaan er richtlijnen voor het instoppen van een kleintje zodat hij of zij het niet snel te warm of koud zal hebben. 

Waar staat TOG voor?

TOG is een technisch hulpmiddel. De TOG waardes zijn een richtlijn.

TOG staat voor Thermal Overall Grade en is een maat om aan te geven in hoeverre dekens, slaapzakken, inbakerdoeken, kleding etc. lichaamswarmte vasthouden. Hoe hoger de TOG waarde, hoe moeilijker warmte door de stof kan ontsnappen. En hoe lager de TOG waarde, hoe meer warmteverlies. Om een goede balans te vinden kunt u de TOG waarden van kleding en beddengoed bij elkaar optellen. Deze waarden gelden altijd als advies. 

De TOG waarde loopt op van 0 tot 4 en geldt alleen bij kamertemperatuur.

U mag de TOG waarde dus niet aanhouden voor buitenshuis.

TOG Waarden kindertextiel

Tabel afkomstig van de website van jollein

U kunt TOG waarden niet zomaar bij elkaar optellen. Dit heeft te maken met de isolerende luchtlaag die tussen twee lagen in zit. Deze luchtlaag creëert altijd warmte. Houd ook rekening met de omgevingstemperatuur en de lichaamswarmte van het kindje zelf. En vergeet niet uw gezonde verstand te gebruiken én te luisteren naar uw eigen gevoel!

Om u te helpen de juiste keuze te maken, hebben wij bij ieder product dat ingedeeld kan worden met een TOG waarde, deze waarde aangegeven. 

Bekijk hier het textiel aanbod > 


Geen kortingen of trends meer missen? Abonneer u gratis per e-mail of via RSS.

Categorie: Nieuws Ten Kate Textiel, Product tips, Kinderdagverblijftextiel tips

Om u beter van dienst te zijn, gebruiken wij cookies. Met de cookies volgen wij uw internetgedrag binnen onze site. Meer weten? Lees meer >

Meer informatie over uw privacy en veiligheid staat in ons privacy beleid